Rulluisumaraton piirab Jõgevamaal liiklust

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Juba üheteistkümnendat aastat sõidetav Kalevipoja rulluisumaraton muudab pühapäeval Jõgevamaal liikluskorraldust.

Kalevipoja rulluisumaratoni toimumiseks on Jõgevamaal pühapäeval kella 10-15.30 liiklusele suletud Jõgeva–Mustvee maantee Laiusevälja–Torma lõik, mis jääb 13. ja 24. kilomeetri vahele. Ümber saab sõita Laiusevälja–Kivijärve–Rääbise–Torma kaudu, mis pikendab teekonda 7 kilomeetri võrra. Operatiivautod pääsevad maanteeinfokeskuse teatel sulgemisalast siiski läbi.

Spordivõistluse start ja finiš on Laiuse lossivaremete juures, maratonil läbitakse aga ka Torma valda. Erinevalt teistest Eestis korraldatavatest rulluisumaratonidest, mis kõik algavad ühisstardiga, antakse Kalevipoja rulluisumaratonil eraldi stardid nii meestele, naistele, rahvarullil osalejatele kui ka lastele.

Võistlejaid oli juba kevadel oodata kolmesaja ringis ja sarnaselt varasematele aastatele on starti lubanud tulla tippsportlasedki.

Kalevipoja rulluisumaraton kuulub Uus Maa Rullituuri sarivõistluste hulka. Seda korraldavad MTÜ Rulliklubi koostöös  Eesti Rulluisuliidu, Jõgeva maavalitsuse, Jõgeva valla, Torma valla ja Jõgevamaa spordiliiduga Kalju. Kalevipoja rulluisumaratoni hakati korraldama eelmise Jõgeva maavanema Aivar Koka algatusel Kasepää vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles