Pärnus kärbiti rahanappuse tõttu ühistransporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnabuss number 12.
Linnabuss number 12. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Rahvusringhäälingu raadiouudise kohaselt kärpisid Pärnu linnavõimud rahanappuse tõttu ühistranspordiliine.

Tänasest Pärnus kehtima hakkavad muudatuse puudutavad üheksatteist linnaliin ning käigust võetakse täiesti maha liin number 4 ja liin number 2 sõidab ainult.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ütles uudistesaatele, et bussiliinid teenindaks peamiselt tööle, lasteaeda ja kooli sõitvaid inimesi.

Kosenkranius lisas, et tõenäoliselt on kärped probleemiks pensionäridele, kes peavad sihtkohta jõudmisel mitut liini kasutama.

Go Bus Pärnu regiooni direktor Andrus Kärbuk väitis, et selliseid kärpeid ei tehta inimesi vajadusi silmas pidades ning mitu inimestele vajalikku liini jäävad käigust ära.

«Ta ei ole ka majanduslikult efektiivne, sest meil ei ole võimalik enam hommikusel tipptunnil busse käigust ära jätta,» selgitas ta. «Vastasel korral olemasolevad bussid koormatakse niivõrd üle, et nad ei pea lihtsalt vastu.»

Uusi muudatusi, mis peaks olukorra inimsõbralikumaks tegema, on oodata suvel, sest abilinnapea hinnangul on siis muudatusi lihtsam sisse viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles