Ossinovski: presidendivalimised riigikogus ebaõnnestusid (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimised.
Presidendivalimised. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu töö ebaõnnestus täna, sest president jäi valimata, kirjutab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski sotsiaalmeedias.

«Viimase kahe päeva jooksul olen veetnud riigikogus ligi ööpäeva jagu töötunde,» kirjutas Ossinovski oma Facebooki kontol. «Meil oli soov valida Eestile väärikas riigipea. Jah, arvame, et Eiki Nestor oleks Eestile parim president. Samas olime laiema kokkuleppe nimel valmis ka oma kandidaadist loobuma.»

«Jah, partneri vanker ei suutnud lõpuni teel püsida,» nentis ta. «Täna hommikul ja veel ka pärastlõunal ütlesid mulle nii mõnedki inimesed teistest erakondadest: Ega te nüüd ometi Reformierakonnale päästerõngast ulata, andes Kallasele oma hääled. Las nad praevad nüüd seal!»

«Andsime küll, nii nagu partnerile lubasime,» jätkas Ossinovski. «Eriti hea meel on selle üle, et meie fraktsiooni arutelu sel teemal oli lühike ja selge. Me täidame oma lubadusi.»

«Esiteks seepärast, et see tiim on kõige vastutustundlikum seltskond riigikogus, kes teab, et lühiajaliselt populaarne või emotsionaalselt ahvatlev ei ole alati õige ja õiglane,» põhjendas ta. «Teab, et hääletusjärgsete õhtute kollase tolmu all on väärtused ja põhimõtted, mida ei saa poliitilise kasu nimel kaubastada.»

«Teiseks seepärast, et minu tiim teab, et me valisime täna Eesti Vabariigile presidenti,» sõnas Ossinovski.

«Me ei kogunenud selleks, et demonstreerida Keskerakonna ühtsust, Vabaerakonna konservatiivsust, IRLi reformivastasust, EKRE põhimõttelagedust, Reformierakonna sisemist lõhet ega sotside kättemaksu. Me valisime Eestile presidenti.»

«Aitäh teile! On au olla teie esimees!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles