Endist abikaasat prostituudina esitlenud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalvõrgustik.
Sotsiaalvõrgustik. Foto: Reuters / Scanpix

Viru maakohus mõistis tingimisi vangi Narva mehe, kes tungis internetis oma eksabikaasa sotsiaalvõrgustiku kontole, luges tema erakirju ning esitles naist prostituudina, kirjutab Põhjarannik.

Süüdistuse järgi avaldas mees muu hulgas ühes internetiportaalis kategoorias «Tutvumised ja seks» oma endise abikaasa nime ning aadressiga teate: «Soovin tutvuda tutvumiseks, ootan külla või kõnesid − seks, palju ei küsi. Töötu.»

Kohus ütles, et sellega tõi süüalune teadvalt valeandmeid kannatanu kohta, kajastades ilma tema loata tema nime ja kontaktandmeid ning avaldades kannatanust ka kolm fotot.

Kohus mõistis mehele sõnumisaladuse rikkumise eest 320 euro suuruse rahalise karistuse ja teise isiku identiteedi ebaseadusliku kasutamise eest viie kuu pikkuse vangistuse. Kumbagi karistust ei pöörata aga täitmisele tingimusel, et mees ei pane nelja aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Küll aga peab ta riigile tasuma 650 eurot sundraha ja 120 eurot kaitsjatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles