Vaimsete häiretega mees lõi Pärnus 11-aastast poissi tömbi esemega pähe

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnus ründas vaimsete häiretega mees eile pärastlõunal 11-aastast poissi ja lõi teda tömbi esemega pähe, lapse päästis hullemast tema peas olnud jalgrattakiiver.

Mees ründas poissi kella 15 ajal Uus-Sauga tänaval. Politsei pidas kinni rünnaku toime pannud 34-aastase mehe ja toimetas ta raviasutusse, teatas Lääne prefektuur.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et poisi vigastused ei olnud õnneks rasked ja haiglaravi ta ei vajanud.

Esialgsetel andmetel ei olnud mees ja poiss omavahel tuttavad.

Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel, kuna raviasutusse toimetatud mees ei ole võimeline adekvaatseid selgitusi andma.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Ründaja kinnipidamisel oli politseile suureks abiks 34-aastane Erko. Täna kutsuti ta Pärnu politseijaoskonda kus jaoskonna juht Andres Sinimeri teda tänas.

Pärnu politseijaoskonda kus jaoskonna juht Andres Sinimeri ja lapseründajat tabada aidanud 34-aastane Erko.
Pärnu politseijaoskonda kus jaoskonna juht Andres Sinimeri ja lapseründajat tabada aidanud 34-aastane Erko. Foto: Lääne prefektuur

Sinimeri sõnul on poisi rünnakut pealt näinud ja appi tõtanud Erko väga tubli inimene.

«Oskus ja tahe märgata ning hädasolijale appi minna, on just need omadused, mis inimesi liidavad. See teeb headest inimestest suurepärased inimesed, keda tuuakse eeskujuks ja kelle moodi tahetakse olla. Mul oli Erko kätt surudes kindel tunne, sest tema tegu on kahtlemata tunnustamist väärt. Sellist käitumist ootame kõik, kui ollakse sattunud ründe ohvriks,» ütles Sinimeri.

Politseijaoskonna juht paneb inimestele südamele, et korrarikkumist märgates ja sekkudes tuleks veenduda, et ennast ohtu ei panda.

Lapse ründamisse sekkunud mees jäi ise oma kirjeldustes tagasihoidlikuks. «Sellel hetkel ei kahelnud ma hetkekski ja ruttasin lapsele appi,» sõnas Erko.

Politsei palub juhtumi täpsete asjaolude väljaselgitamiseks inimeste abi. Politsei palub kõigil, kes nägid juhtumit pealt või omavad selle kohta rohkem informatsiooni, võtta ühendust telefonidel 444 6665, 513 1599 või e-posti aadressil viktoria.virots@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles