Karnau: kompromisskandidaat ei pruugi täita kampaania käigus presidendile seatud ootusi (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2  arvamussaate "Olukorrast riigis" saatejuhid Ahto Lobjakas ja Andrus Karnau
Raadio 2 arvamussaate "Olukorrast riigis" saatejuhid Ahto Lobjakas ja Andrus Karnau Foto: R2

Andrus Karnau ütles Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et kui leitakse kõigile erakondadele sobiv kompromisskandidaat, ei pruugi ta oma omadustelt säravaim olla ega täita ootusi, mis kampaania käigus presidendile seatud on.

«Saame presidendi, kes on portselankuju kaminasimsil,» rääkis Karnau võimalikust kompromisskandidaadist. «Ilus vaadata, peab oma kõned ära, kirjutab allkirjad, kuhu vaja, aga ei edenda riiklust ega pruugi täita ootusi, mis kampaania käigus presidendile seatud,» jätkas ta.

Karnau sõnul on kampaania näidanud, et rahvas ootab presidendilt kaalukamat sõna ka sisepoliitikas. «Kui saame mugava käpiku, on tõenäosus, et suudab kõigile ootustele vastata väga väike.»

Lobjakas: Madise ja Luik jätkaks «Ilvese kurssi»

Ahto Lobjakas ütles, et Ülle Madise ja Jüri Luik, kelle nimedega on seni spekuleeritud, jätkaks tema hinnangul «Ilvese kurssi» ja see pidurdaks riigi arengut. «Saame inimesed, kes pole piisavalt hea materjal ja saame inimesed, kes pole kriitikavõimelised ja sellega meie riik nõrgeneb,» rääkis Lobjakas.

«Ma ei taha otseselt varju heita Luigele ega Madisele, aga nad tulevad samast süsteemist,» lisas ta. 

Samost: kui uut kandidaati ei leita, peaks Rõivas ameti maha panema

Anvar Samost ütles Vikerraadio saates «Samost ja Rumm», et kui järgmiseks nädalaks uut presidendikandidaati ei leita, tuleb Rõivasel tagasi astuda.

«Tegelikult peaks vaatama tõsiselt Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase otsa ja küsima, kes kogu selle jama eest peamiselt vastutab. Eks Reformierakond on andnud väga olulise ja vaata et mitte kõige olulisema osa, et me täna siin oleme,» rääkis Samost.

«Rõivase initsiatiivil loodetakse järgmiseks nädalaks leida uus presidendikandidaat, kellel on 68 või enam häält ja kui see ei peaks nii minema, siis on väga selge, et Taavi Rõivas peaks Reformierakonna esimehe ameti maha panema,» sõnas Samost. «Ta on nii paljudes asjades ebaõnnestunud, seda otsustamatust, edasilükkamist ja mingisugust lihtsalt munemist on olnud nii palju, et see lihtsalt on ületanud igasuguse mõistliku piiri.»

Samost rääkis, et tema hinnangul saavad sellest aru ka väga paljud Reformierakonna liikmed aru. «Ja mitte ainult sellel pinnal, et seal on kaks leeri, vaid sellest peaksid nad aru saama ka ühiselt, et see ei saa niisugusel viisil edasi minna.»

Samost lisas, et Reformierakonna esimehe lahkumine tähendaks loomulikult ka valitsuse vahetust ning tema hinnangul oleme väga suure muutuse serva peal.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles