Kes on Kersti Kaljulaid? (25)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Kersti Kaljulaid, kellele riigikogu vanematekogu tegi täna ettepaneku kandideerida Eesti presidendiks, on sündinud 1969. aastal Tartus. 1992. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli bioloogia erialal ning omandas 2001. aastal ärijuhtimise erialal samas ülikoolis kutsemagistri kraadi.

Aastatel 1998–1999 töötas Kaljulaid Hansapank Markets'is investeerimispanganduse osakonnas projektijuhina. Tema peamiseks ülesandeks oli osaleda ettevõtete ühinemis- ja ülevõtmistehingute ning erastamisprotsesside nõustamisel, vastutades ettevõtte ostueelse analüüsi eest.

1999. aastal asus Kaljulaid tööle Eesti peaministri majandusnõunikuna, kus tema ülesannete hulka kuulus peaministri büroo, Eesti Panga, rahandusministeeriumi ja suurima eelarvega ministeeriumide töö kooskõlastamine, samuti suhete koordineerimine Rahvusvahelise Valuutafondi ja teiste mitmepoolsete finantsasutustega. Ta osales koos rahandusministri ja sotsiaalministriga ka pensionireformi ettevalmistamisel ning nõustas peaministrit iga-aastastel ministritega peetavatel eelarveläbirääkimistel.

2002. aasta veebruaris nimetati Kaljulaid Eesti Energia ASi Iru elektrijaama juhtimisarvestuse osakonna juhatajaks ning 2002. aasta septembris sama ettevõtte direktoriks.

Ta on esindanud valitsust ka Eesti Geenivaramu nõukogus ning olnud aastatel 2002–2004 Kuku raadio «Keskpäevatunni» üks saatejuht. Alates 2004. aasta maist töötab Kaljulaid Euroopa Kontrollikojas.

Enne kontrollikoja liikmeks saamist kuulus Kaljulaid alates 2001. aastast toonasesse Isamaaliitu. Valimistel ei ole ta osalenud.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles