Kaljulaid lendab Luksemburgi töökohustusi üle andma (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: ERR

Neljapäeval või reedel lendab presidendikandidaat Kersti Kaljulaid Luksemburgi, et oma senises töökohas Euroopa kontrollikojas üle anda oma töökohustused. Tema mandaat jääb uue eestlase kinnitamiseni kanda kontrollikoja presidendil.

Kersti Kaljulaid ütles ETV saates «Pealtnägija», et lendab lähiajal Luksemburgi.

«Et jääda korrektseks, lähen oma endise tööandja juurde, keda olen muidugi hoidnud sündmustega kursis. Teen seal korraliku lahkumisavalduse. Selgitan asjaolusid, miks nii järsku,» vastas Kaljulaid Mihkel Kärmase küsimusele, millega ta täidab loetud päevad, mis on jäänud Riigikogu vooruni, kus ta tõenäoliselt presidendiks valitakse.

«Seda tuleb teha ka sellepärast, et meie institutsioon ootab juba mõnda aega uut eestlast, ja teda ei ole. Praegu jääb seega, reeglite järgi, seni, kuni uus eestlane jõuab kontrollikotta, minu mandaat kanda kontrollikoja presidendile. Temast saab Eesti liige, samal ajal kui ta on Saksamaa liige. Ja president. Tema võtab selle rolli üle reedel meie eelmiselt presidendilt,» selgitas Kaljulaid.

«Mina olen kontrollikoja kõige staažikam liige meie vana presidendi järel. Sellises olukorras on minu roll korraldada vanale presidendile hüvastijätt ja uuele ametisseastumine. Need sündmused on kõik korraldatud. Oleks väga veider, kui ma sellel hetkel ei lendaks sinna»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles