Simson: Ratas ja Savisaar tõesti tahavad erakonna esimeheks saada, ülejäänud soovivad kongressil aega veeta (4)

Katriin Tralla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Erik Prozes / Postimees

Kadri Simsoni sõnul kandideerivad Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Peeter Ernits ja Yana Toom erakonna esimehe kohale vaid selleks, et kongressil sõna võtta ja aega veeta.

Küsimusele, miks Edgar Savisaar viimasel hetkel erakonna esimehe kohale siiski kandideeris, vastas Simson, et see ei olnud viimane hetk, sest Savisaar oli üks esimesi kandidaate, kes välja tuli. «See oli täiesti reeglitekohane, millal ta oma nõusoleku andis, ja ma ei saa aru, miks seda viimaseks hetkeks peetakse,» selgitas Simson.

«Pigem tema toetuskoor Lengi, Tuusi ja Ernitsa näol on teinud viimasel hetkel otsuse ja kandideerivad seetõttu, et kongressil sõna võtta,» sõnas Simson.

Simsoni sõnul tahavad Edgar Savisaar ja Jüri Ratas tõsimeeli erakonna esimeheks saada, kuid ülejäänud ei ole kantud mitte heast tahtest, vaid soovist kongressil aega veeta.

Yana Toom teeb Simsoni sõnul seda sama, mida ta eelmiselgi aastal tegi. «Kandideeris toona ka ja vaid selleks, et kõne pidada.»

Simsonil on järgmisel laupäeval usk Jüri Ratase edusse. «Ratase on esindanud enamus piirkondi. Minu mäletamist mööda ei ole mitte ükski piirkond esitanud ainult Savisaart, arvates, et ainult temaga peaksime edasi minema.» Sellist piirkonda Keskerakonnas ei eksisteeri, kinnitas Simson.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles