Kaks meest said süüdistuse tuttava surnuks peksmises, kolmas selle varjamises (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla oma tuttava mõrvas süüdistatavad kaks meest ning kolmanda, kes kuritegu varjas – kohus hakkab süüasja arutama veebruaris.

Süüdistuse järgi peksid 46-aastane Leonid ja 48-aastane Vladimir tänavu ööl vastu 6. juulit Tallinnas Vilde teel asuvas korteris surnuks mehe. Kõik kolm olid omavahel juba varem tuttavad ning elasid ühes korteris.

«Arvestades peksmise jõhkrust ja tekitatud vigastuste ulatust on prokuratuur esitanud Leonidile ja Vladimirile süüdistuse mõrvas,» rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas BNSile. Kallase sõnul on Vladimir on varesemalt kriminaalkorras karistamata, Leonid on aga varasemalt süüdi mõistetud tapmise eest ning ära kandnud talle mõistetud 10 aasta pikkuse vangistuse.

Kuriteole järgneval päeval läks Leonid koos 39-aastase Vikiga mõrvapaika piiritusjooke tarvitama. Kohapeal ütles Vladimir Vikile, kes selleks hetkeks oli juba teadlik eelneval ööl toime pandud kuriteost, et ohvri surnukeha tuleks korterist välja viia. Viki ja Leonid tassisidki surnukeha õue, kus peitsid selle lähedalasuva abihoone juurde.

Oktoobri lõpus panid menetluspooled Harju maakohtus toimunud eelistungi paika, et kohus hakkab süüasja arutama järgmise aasta 1. veebruaril.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles