Kahe veoauto kokkupõrkes hukkus Poola päritolu veokijuht (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ringteel Lagedil põrkasid kokku kaks veokit, millest ühe roolis olnud Poola kodanik hukkus.

Täna poole kahe ajal toimus Tallinna ringtee 7. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku kaks veoautot. Veoautot juhtinud 44-aastane Poola kodanik sai kokkupõrge tagajärjel raskelt viga ja ta suri haiglas. 44-aastane Eesti kodanik on haiglas arstide hoole all.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Kaido Saarniidu sõnul on veel vara rääkida õnnetuse põhjustest. «Politseinikud ja eksperdid kogusid õnnetuspaigalt infot, mis aitab välja selgitada juhtunu üksikasjad. Teame, et avariipaigas olid teeolud väga rasked ja värske lumi tegi maantee libedaks,» kirjeldas operatiivjuht õnnetuskoha olusid.

Politseinik sõnul ei saa selle õnnetuse asjaoludest veel rääkida, kuid suure osa traagiliste kokkupõrgete taga on kas liigne või oludele mittevastav kiirus. «Kehtiv piirkiirus ei ole kunagi kohustuslik. Juhid peavad valima oludele vastava sõidukiiruse, olgu selleks kas või 50 km/h. Ma ei taha, et kiirustamise või oma võimete ülehindamise pärast inimesed koju ei jõua. Võtke liiklemiseks aega ja sõitke turvaliselt,» ütles Saarniit.

Õnnetuse hetkel oli teeolud lumised ja libedad. Liiklus on jätkuvalt häiritud ja lõik Tallinna ringteest jääb suletuks, kuni puksiirautod tee vabastavad.

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles