Sibul: läbirääkimised tulevad rasked, sest Keskerakond on ikka veel ka Priit Kutserite ja Yana Toomide erakond (4)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) riigikogu fraktsiooni esimehe Priit Sibula hinnangul tulevad koalitsiooniläbirääkimised Keskerakonnaga väga rasked ja kokkuleppele jõudmise muudavad keeruliseks just IRLi seisukohad.

Sibul kirjutas Facebookis, et Eesti vajab muutust mitte seepärast, et seni tehtu oleks vale, vaid seetõttu, et ümbritsev on muutunud, aga meie ei ole muutustega kohanenud. «Vajame arutelusid teemadel, mida pole kombeks olnud arutada. Arenguvisioonide pulkadeks lahtivõtmist ja uuesti kokkupanemist, uute eesmärkide seadmist,» ütles ta.

Tema sõnul toob väga erinevate maailmavaadetega partnerite diskussioon lauale väga erinevad seisukohad. «Kas nendest ka valitsuslepe moodustub, on küsimus, aga selge on, et Eesti tulevikule vaadatakse otsa värske pilguga ja see on hea,» märkis ta.

Sibula sõnul tekkis riigiparteistunud Reformierakonnaga lahkhelisid kohtades, kus need oleks pidanud olema teoreetiliselt võimatud. Uues koalitsioonis oleks selles osas tema hinnangul lihtsam, et teatakse, millised erimeelsused partneritel on.

Keskerakond on lisaks Jüri Ratase erakonnale täna ikka veel ka Priit Kutserite, Yana Toomide ja Kalev Kallode erakond.

Sibula sõnul pole koalitsioon siiski veel sündinud ja läbirääkimised tulevad väga rasked. Tema sõnul muudavad kokkuleppele jõudmise keeruliseks just IRLi seisukohad.

«Ja lõpuks miljoni dollari küsimus: kas valitsusliit Keskerakonnaga tekitab vastuolu IRLi väärtustega? Jah, kindlasti,» kirjutas Sibul.

Tema sõnul sai Jüri Ratas laupäevasel Keskerakonna kongressil väga suure usalduskrediidi, kuid see on keeruline protsess. «Keskerakond on lisaks Jüri Ratase erakonnale täna ikka veel ka Priit Kutserite, Yana Toomide ja Kalev Kallode erakond,» lisas IRLi poliitik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles