Alaealistega narkoäri ajanud mehel tuleb vanglas edasi olla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alaealistega narkoäri ajamise eest pika vangistuse saanud mehel tuleb vanglas edasi olla, kuna Tartu maakohus keeldus teda kolmapäeval tingimisi vabadusse lubamast. 

Nii kriminaalhooldaja kui ka prokurör leidsid, et 49-aastase Aivar Velavi vabastamiseks puudub alus, kuna mees pole varasematest karistustest õppust võtnud ning uue süüteo sooritamise risk on suu. Kohus oli nendega päri, tuues muuhulgad välja, et Alevi süüteod on pidevalt muutunud üha raskemateks. «Ka vanglas pole mees suutnud käituda õiguskuulekalt,» lisas kohus.

Pärnu maakohus mõistis 2008. aasta oktoobris Velavi süüdi suures koguses uimastite ebaseaduslikus käitlemises ja narkootikumide edasiandmises alla 18-aastastele isikutele ning karistas tedaviieaastase reaalse vangistusega. Samuti tuleb mehel tasuda tasud narkootilise aine ekspertiisi ja DNA-ekspertiisi eest ningsundraha esimese astme kuriteo eest.

Süüdistuse järgi andis Velav 2007. aasta jaanuarist novembrini kahele alaealisele neiule kanepit sisaldavaid sigarette ning sama aasta septembrist novembrini alaealisele noormehele kanepit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles