MMSi skandaali sattunud Riina Raudsik nõuab Eiki Nestorilt väidete ümberlükkamist (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Liis Treimann

MMSi skandaaliga seostatud arst Riina Raudsik nõuab advokaadi vahendusel riigikogu esimehelt Eiki Nestorilt ebaõigete andmete ümberlükkamist.

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) teatas eile, et on sunnitud ära jätma planeeritud esinemise noortele mõeldud konverentsil, kuna seal esineb MMSi gruppi kuulunud arst Riina Raudsik.

Nestor kirjutas sotsiaalmeedias, et tal on siiralt kahju, kuid ta oli sunnitud täna ära jätma varem kavas olnud tervituse noortele konverentsil Noortekonverents Lahe Koolipäev 2016 – «Kuidas võtta vastutust?».

Sotsiaaldemokraat selgitas, et ta saab aru soovist kutsuda esinema inimesi, kes on tuntud ja tunnustatud. «Kõik nad ongi suurepärased peale ühe, kes soovitab inimestel ravi asemel oma tervist kloori joomisega kahjustada. See ei ole mitte ainult rumal, vaid ka ohtlik. Ma arvan, et hakkajad Eesti noored ei peaks sellist jama kuulama,» lisas riigikogu esimees.

Evelin Ilves asus kaitsma

Riina Raudsik saatis täna meediaväljaannetele advokaadi koostatud nõudekirja, mis on esitatud Eiki Nestorile. Nimelt nõuab Raudsik, et riigikogu esimees vabandaks ja lükkaks ümber oma eilse väite, nagu oleks Raudsik kloordioksiidi reklaaminud või propageerinud. Advokaadi hinnangul on Nestori väljaütlemine kahjustanud arsti mainet. 

Tõsi, ka varasem terviseameti menetlus on leidnud, et kuigi Riina Raudsik kuulus MMSi Facebooki gruppi, ei ole ta seda ise kunagi inimestele tutvustanud ega andnud selle kasutamiseks ka soovitusi.

Eile astus Raudsiku kaitseks välja ka Evelin Ilves, kelles tekitas Nestori otsus hämmeldust. ukampaania. «Et sellest juhindub Riigikogu esimees, tekitab hämmeldust. Tundub, nagu oleksime sattunud keskaega, kus ülikud kõik «kastist välja» mõtlejad tuleriidale saatsid,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Esinejavalik üllatas ülikooli

Ka Tartu Ülikoolil polnud eile õrna aimugi, et konverentsil, mille suurpartner ülikool on, esineb 1300 noorele imeravimina kujutatud MMSi Facebooki gruppi kuulunud ja arstide liidust välja heidetud arst Riina Raudsik. Ülikool nõuab korraldajatelt selgitusi.

Konverentsi programmi- ja päevajuht Toomas Laigu ütles Postimehele, et Riina Raudsik kutsuti esinema, et rääkida noortele neid täna tõsiselt puudutavatest haigustest nagu stress ja depressioon.

Programmijuhi sõnul on Raudsikuga kokku lepitud, et kloordioksiidist konverentsil ei räägita. Küsimusele, kas MMSi skandaali keskmesse sattunud arst on noortele hea eeskuju, vastas Laigu, et kuna jutupunktid on hoopis teised, ei näe ta ka põhjust, miks peaks noored neid asju omavahel seostama.

Lisaks Raudsikule on konverentsile kutsutud ka Igor Mang.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles