Isa haigusest rääkimine tõi peaministrile pisara silma (6)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Jaanus Lensment

Eile ametisse astunud peaministri Jüri Ratase isa, riigikogu liige Rein Ratas on juba mitu kuud raske haiguse tõttu haiglas viibinud. Sellel teemal peatumine tõi valitsusjuhile tele-eetris suisa pisara silma.

Eile ETV eetris olnud «Pealtnägija» saatejuht Mihkel Kärmas märkis intervjuu käigus, et ilmselt olid dramaatilised valitsusläbirääkimised Ratasele isiklikult veel selle võrra raskemad, et tema isa on tõsiselt haige. «Ma saan aru, et lootusetult,» ütles Kärmas.

Muidu sorava jutuga peaminister tegi seepeale pikema pausi ja lausus siis raske ohkega: «Ma lugesin kolm-neli nädalat tagasi ühe doktori intervjuud ühest Eesti ajalehest ja see doktor ütles väga õigesti, et kõik inimesed, kes on haiged ja kõik inimesed, kes on selle haige lähedased, nad kõik usuvad, et selle minu lähedasega juhtub see ime. Kas see ime on ühe protsendi tõenäosusega, viie protsendi tõenäosusega, aga seda usku ja lootust ei tohi keegi ära võtta. Ka mina usun seda.»

Pisar silmanurgas kinnitas Jüri Ratas, et isal on väga suured teened selles, et poeg on täna seal, kus ta on ehk  siis Eesti Vabariigi peaminister. «Ja mitte ainult temal, vaid ka minu emal.»

Vaata liigutavat intervjuulõiku alates 8.05 minutist. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles