Stalnuhhin keeldub endiselt ERR-i ajakirjanikega suhtlemast (8)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond)
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) Foto: Liis Treimann

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (KE) ei ole endiselt nõus suhtlema ERR-i ajakirjanikega.

Teisipäeval ei andnud saadik kommentaari ERR-i uudisteportaalile ning kolmapäeval keeldus intervjuust "Aktuaalsele kaamerale", kirjutas ERR-i uudisteportaal.

«Ma pole poolteist aastat ERR-iga suhelnud. Kõik on seda võtnud rahulikult. Nüüd äkki tekib mingi tohutu nõudlus minu järgi,» ütles Stalnuhhin kolmapäeval ERR-ile.

Stalnuhhini jaoks ei omanud tähtust ka asjalu, et nõudluse tekitas riigikogu rahanduskomisjoni esimehe koht.

«Ma olen sada korda selgitanud. ERR ei tahtnud mind üldse näha 2014. aasta maikuus. Mind lihtsalt ei lastud debattidele, jõuga. Ma pole poolteist aastat suhelnud mitte kellegagi, mis praegu juhtus? Komisjonis on veel kümme inimest,» rääkis Stalnuhhin.

Möödunud nädalal teatas Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhal Stalnuhhin, et ei ole nõus Eesti Rahvusringhäälinguga suhtlema nii kaua, kuni viimane temalt vabandust palub.

Rahvusringhäälingu valimiste kord kirjeldas 2014. aasta venekeelset Raadio 4 debatti kui erakondade esinumbrite debatti. Seal oli klausel, mille järgi on esinejat lubatud vahetada juhul, kui esinumbri keeleoskus pole debati jaoks piisavalt hea. Edgar Savisaare asendamine viimasel hetkel Mihhail Stalnuhhiniga ei olnud aksepteeritav, sest Savisaar oskas piisavalt hästi vene keelt kõneleda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles