Leedo «Pealtnägijale»: praegu teenime raha ja ei vastuta millegi eest (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo
Vjatšeslav Leedo Foto: Jaanus Lensment

Laevandusettevõtja Vjatšeslav Leedo märkis ETV saates «Pealtnägija», et pärast seda, kui ta altkäemaksu andmisest keeldus ja hanke võit läks TS Laevadele, on ta tegelikult saanud rohkem tulu kui oleks parvlaevaliikluse lepingu jätkamisega saanud – laevad renditakse temalt, aga tema ei vastuta millegi eest.

«Tänu sellele, et riik ei ole suutnud ehitada laevad, renditakse meie käest laevad ja me saame oma kümneaastase kasumi kätte aastaga,» selgitas Leedo saates.

Küsimusele, kas tõesti on tekkinud olukord finantsiliselt isegi tulusam, vastas Leedo, et «Muidugi. Me ju praegu teenime raha ja ei vastuta millegi eest. Välja arvatud seda, et laevad sõidavad.»

Leedo märkis, et Tallinna Sadam oleks võinud rahulikult praamiveo üle võtta, kui oli otsustanud, et tahab ise praamindusega tegeleda, ja rahulikult, rapsimata laevad ehitada.

«Riigil oli võimalus sundida meid kaks aastat töötama,» ütles Leedo. Ta kinnitas, et lepingus oli punkt, mis kohustas tema firmat samadel tingimustel edasi vedama veel kaks aastat pärast lepingu tärminit 2016. aasta oktoobris.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles