Nõmme Kalju juhatuse liige peeti kupeldamises kahtlustatavana kinni (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illusteeeriv foto.
Illusteeeriv foto. Foto: Caro / Scanpix

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse ametnikud pidasid eile kinni seitse meest ja ühe naise, keda on alust kahtlustada kahe Tallinnas tegutseva bordelli töö korraldamises ja juhtimises. Postimehe andmetel on kinnipeetute hulgas ka jalgpalliklubi Nõmme Kalju juhatuse liige Tanel Aavik.

Põhja prefektuuri kinnitusel on kinnipeetutele lisaks esitatud kahtlustus kuritegelikku ühendusse kuulumises. Tegemist oli paar aastat tagasi alustatud kriminaalmenetluse raames läbiviidavate esimeste avalike menetlustoimingutega, mille käigus peeti kinni kuriteos kahtlustatavad ning otsitakse läbi nendega seotud elukohad, tööruumid ning nende kasutuses olevad sõidukid. 

Eeluurimise ajal kogutud tõendid annavad alust arvata, et esmaspäeval kinni peetud kahtlusalused korraldasid Tallinnas Ristiku tänaval ning Liivalaia tänaval tegutsenud bordellide tööd vähemalt 2009. aasta lõpust praeguseni. 

Hästi organiseeritud

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Leho Lauri sõnul on Ristiku tänaval tegutsenud bordelli näol tegemist ühe viimase klassikalise lõbumajaga Tallinnas, kus klient võis endale tüdruku valida ja siis suunduda temaga kõrvalasuvasse hostelisse.

«Enda keha müümine on seaduslik ning prostituudid pakkusid Ristiku põigus asuvas baaris oma teenuseid avalikult juba aastaid. Seaduse mõistes karistatav tegevus on kupeldamine ning see oli Ristiku tänaval väga hästi varjatud. Selleks oli kahtlustuse järgi kupeldamine jaotatud mitmeteks etappideks, mida juriidiliselt pakkusid erinevad äriühingud, mis omakorda jälgede segamiseks pakkusid ka legaalseid teenuseid, nagu majutus, striptiis ning alkoholi müük,» selgitas Laur. 

Tulu üle miljoni

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste lisas, et nende kaheksa inimese näol on tegemist bordelliäri faktiliste organiseerijatega – äriühingud, mida selleks kasutati olid registreeritud erinevate isikute nimedele. Lisaks on eeluurimise käigus kogutud piisavalt tõendeid, et esitada kõigile kaheksale eile kinnipeetule ka kahtlustus kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Tõendid viitavad, et tegemist oli väga hästi organiseeritud tegevusega, millel oli nii selge ülesannete jaotus kui ka liikmete omavaheline hierarhia ning selliselt oldi tegutsenud juba vähemalt seitse aastat. Käesoleval hetkel on alust arvata, et eile kinni peetud kaheksa inimest on selle aja jooksul teeninud kuritegelikku tulu suurusjärgus üle miljoni euro.

Kõik kahtlustatavad on praegu 48 tunniks kinni peetud. Selle aja jooksul otsustab prokuratuur, kas taotleda kohtult nende vahistamist. Kahtlustatavate ring võib kriminaalmenetluse käigus laieneda. 

Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ning viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo.

Eesti ühe edukaima jalgpalliklubi Nõmme Kalju presidendi ja juhatuse esimehe Kuno Tehva sõnul on tal raske uskuda, et vutiklubi juhatuse liige Tanel Aavik võis tegeleda kupeldamisega, nagu keskkriminaalpolitsei teda kahtlustab.

«See tuleb suure üllatusena, esialgu ajab isegi naerma. Mul on seda raske uskuda, kuna mul puudub igasugune arvamus, et Aavik võiks millegi sellisega seotud olla,» rääkis Tehva BNSile.

Tehva sõnul teab ta, et Aavikul on praegu perekondlikult keerulised ajad, pooleli on raske lahutusprotsess, ja sellega seoses on ta pannud isegi lauale lahkumisavalduse juhatuse liikme kohalt. «Aga et ta tegeleks kupeldamisega, selline info on mulle šokk,» lisas Tehva. Ta lisas, et usub Aaviku süütust ja ka seda, et Aavik suudab seda järgnevalt ise ka tõestada.

Ennelõunal teatas jalgpalliklubi oma koduleheküljel, et Aaviku staatus juhatuse liikmena on peatatud. Lisaks selgitas klubi, et Tanel Aavik on olnud Kaljus passiivne juhatuse liige ning tema abiga on korraldatud mitmeid jalgpalliklubi meediakampaaniaid.

Nõmme Kaljule teadaolevalt on Aavikule esitatud kahtlustus seotud tema omandis oleva kinnisvaraga kus toimusid väidetavalt keelatud tegevused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles