Kohus mõistis publitsist Mihkel Kunnuse perevägivalla eest tingimisi vangi (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kunnus
Mihkel Kunnus Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus mõistis teisipäeval tuntud publitsisti Mihkel Kunnuse süüdi perevägivallas ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas 34-aastast Kunnust lähisuhtes korduvas partneri kehalises väärkohtlemises, millega tekitas kannatanule valu.

Süüdistuse kohaselt lõi mees Tartus elukaaslast nende elukohas alates 2015. aasta juulist kuni tänavu märtsini kolmel korral.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Pärna sõnul ei ole inimsuhetes vägivallal õigustust ning mida varem vägivallatseja seda mõistab, seda parem. «Kahjuks pöörduvad kannatanud abi saamiseks riigi poole alles korduvate rünnete puhul, kui vägivald on süvenenud ja tagajärjed tõsisemad,» ütles prokurör BNSile.

Teisipäeval astus Kunnus Tartus kohtu ette ja võttis kokkuleppemenetluses vastu 11 kuu pikkuse tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga. Menetluskuludena peab ta tasuma kokku 741 eurot.

Kriminaalasi lahenes kohtus kokkuleppemenetluses, mille kohaldamisega nõustusid kõik osapooled ehk prokuratuur, süüdistatav, tema kaitsja ja ka kannatanu. Läbirääkimiste tulemusena sõlmisid süüdistatav, kaitsja ja prokurör enne asja kohtusse saatmist kokkuleppe süüdistuse, kuriteo liigi ja karistuse osas. Kohus leidis, et sõlmitud kokkulepe ja selles taotletud karistus on seaduslik ja põhjendatud. Kohus arvestas sellega, et Kunnus on varem kriminaalkorras karistamata.

Teisipäevane otsus on vaidlustatav Tartu ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Semiootik, publitsist ja kirjanduskriitik Mihkel Kunnus on Eesti Kirjanike Liidu liige. Wikipedia andmetel pälvis ta 2010. aastal kultuurilehe Sirp aastaauhinna ning 2012. aastal Tartu Kultuurikandja aunimetue kultuurikajastaja kategoorias.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles