Riik annab PERH-ile kuni 10 miljonit eurot arvelduskrediiti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH-i erakorralise meditsiini osakond
PERH-i erakorralise meditsiini osakond Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Valitsus arutab neljapäeval korralduse eelnõu, mille kohaselt antakse SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) majandustegevuse ja vajalike käibevahendite tagamiseks arvelduskrediidi vormis kuni 10 miljonit eurot laenu tähtajaga kolm aastat alates 4. märtsist.

Valitsuse pressiesindaja sõnul töötab PERH-is patsientide heaks enam kui 3900 inimest – arstid, õed, hooldajad, spetsialistid. Arste on üle 500, haiglas praktiseerib pidevalt ka enam kui sada arsti-residenti. Tegemist on seitsmest kliinikust ning 32 erialakeskusest koosneva kõrgema etapi haiglaga. Regionaalhaigla pakub sarnaselt Euroopa ülikoolihaiglatega raviteenust kõigil arstlikel erialadel, välja arvatud silmakirurgia ja sünnitusabi.

Suur osa PERH-i igakuistest väljamaksetest tehakse kuu esimeses pooles. Vahendid haigekassast laekuvad kuu teises pooles. Arvelduskrediit on vajalik aastasisese tulude ebaühtlase laekumise korral väljamaksete, seal hulgas palkade ja maksude tegemiseks. Haigla peab suutma väljamakseid teha ka ootamatutes olukordades, kui näiteks igakuine makse haigekassalt peaks mingil põhjusel hilinema või laekuma planeeritust väiksemas ulatuses. Arvelduskrediit on kõige sobivam instrument peamiselt kuusisese rahavoo tsüklilisusest tuleneva võimaliku puudujäägi finantseerimiseks. Haigekassast raha laekumisel tagastatakse ka arvelduskrediit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles