Avarii järel põgenevad sajad autojuhid, riik kaalub seadusmuudatust (13)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kahtlustab, et pildil olev BMW on sõiduk, mille roolis istunud mees sõitis surnuks teed ületaud naise ja koera ning põgenes sündmuspaigalt.
Politsei kahtlustab, et pildil olev BMW on sõiduk, mille roolis istunud mees sõitis surnuks teed ületaud naise ja koera ning põgenes sündmuspaigalt. Foto: Politsei - ja piirivalveamet.

Laupäeval Tallinnas inimese surnuks sõitnud ja avariikohalt põgenenud autojuht ei ole erandlik juhtum - eelmisel aastal põgenes sündmuskohalt või jättis õnnetusest teatamata kokku 427 sõidukijuhti. See number on väga suur, kuigi trend on õnneks languses.

Justiitsminister Urmas Reinsalu on kavandanud seadusemuudatuse, mis muudaks sündmuskohalt põgenemise väärteo asemel kuriteoks, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe sõnul saadakse põgenejad pea alati kätte. Justiitsminister Urmas Reinsalu  sõnul ei tohiks sündmuskohalt põgenemine oma joobe varjamiseks olla kuriteo sooritanule kasulikum kui seaduse ees oma karistuse vastu võtmine.

Pikemalt saab lugeda siit.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles