Seto sootska: linn ei tohiks maarahvast ära unustada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehtemeister ja seto sootska Evar Riitsaare sõnul on maarahvas on alati olnud Eesti rahva «sool ja vägi» ning linnainimesed ei tohiks seda ära unustada.

Seto sootska Evar Riisaare sõnul tuleks hoolikalt läbi mõelda suured plaanid, mis ähvardavad Eesti pooleks lüüa. «Päris paljaks pole seda mõtet ka raiuda ning Eestit ei tohiks võõrastele maha müüa,» rääkis Riisaare teenetemärkide kätte saamise ürtusel Nukuteatris. Eesti kultuuri tasuks hoida, sest see on põline rahvas, on sootska veendunud.

Evar Riitsaare pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Evar Riitsaar on olnud Setomaa ülemsootska ning soome-ugri kultuuripealinna üks korraldajaid. Ta on Seto kultuuri edendaja ja kunstnik. Kunstnikuna on ta maalinud tahvelmaale, kujundanud raamatuid.

Evar Riitsaar peab Obinitsas galeriid Hal'as Kunn, kuulub ansamblisse Lõkõriq ning on mitmel puhul esinenud koos setu meeste laulupargiga Liinatśuraq, Seto Miihi Summ ja SMS Tuhkwizza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles