Purjus alaealised autohõivajad said karistada

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid.
Juba teistkordselt maakohtu ette astunud eitasid süütegusid. Foto: SCANPIX

Kuressaare kohtumajas mõisteti tingimisi vanglakaristus kolmele alaealisele noorukile, kes tungisid mullu detsembris kallale kahele mehele ja võtsid neilt auto, millega nad hiljem avarii tegid.

Jõhker kuritegu pandi toime ööl vastu 10. detsembrit Pihtla vallas Kaali külas, kui viis purjus noormeest nõudsid, et parklas koos sõpradega alkoholi tarvitanud autoomanik nad linna sõidutaks, kirjutas Saarte Hääl.

Kuna kokkuleppele ei jõutud, tungisid kolm 17-aastast nüüdset kohtualust autoomanikule ja kõrvalistmel istunud mehele kallale ning peksid neid käte ja jalgadega ning seejärel hõivasid nad auto, millega hiljem avarii tehti.

Kahe autos istunud noormehe suhtes leidis prokuratuur võimaluse kohtuväliseks lahendiks: üks saadeti alaealiste komisjoni ja täisealisele noormehele mõisteti 80 tundi üldkasulikku tööd.

Kolmele noormehele mõisteti kohus aga vastavalt nende tehtule vähemalt kaheaastane karistus tingimisi ja katseaja pikkus oli kõigil kolmel juhul 18 kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles