«Pealtnägija»: Eesti suurim liiklusõnnetuste põhjustaja – pensionär Valentina Lasnamäelt (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusrikkuja Valentina Terehhova.
Liiklusrikkuja Valentina Terehhova. Foto: Kuvatõmmis videost

Juba aasta aega on sotsiaalmeedias eraldi lehekülg pühendatud naisele, keda tituleeritakse Eesti kõige halvemaks autojuhiks. Nelja ja poole aasta jooksul on ta põhjustanud 20 avariid.

Facebooki grupis, mis pensionär Valentinale pühendatud, on oma 2000 liiget. Kõik nad postitavad aina uusi pilte ja näiteid sellest, millega on taas hakkama saanud proua, keda kutsutakse hüüdnimega «Subarik», vahendas ETV saade «Pealtnägija».

Proua nimi on Valentina Terehhova. Ta sõidab helesinise sõidukiga, sai load aastal 2000 ja maksab pidevate väikeste avariide tõttu liikluskindlustusmaksena 1600 eurot aastas.

Proua autojuhistiili iseloomustavad pidevad valestiparkimised, ohtlikud manöövrid, suunatule mittekasutamine, teelt välja ja vastassuunavööndisse kaldumised, aga ka kiiruseületamised. Venekeelses sotsiaalmeedias on ta tuntud staar.

Saade küsis Terehhovalt kommentaare, sest proual on kombeks parkida täiesti suvalistesse kohtadesse, näiteks kõnniteele. Terehhova selgitas, et ta ei taha end õigustada, aga kuna tal on seljaprobleemid, siis on tal reegel, et tuleb parkida võimalikult lähedale selle maja uksele, kuhu ta soovib minna.

Parkimisest hullemad lood on aga riskantsete manöövritega.

Saatejuht sõitis prouaga kaasa ja filmis seda, hiljem hindas Terehhova sõidustiili sõiduõpetaja. Terehhova ei hoia rada, ei näita suunatuld, ületab pidevjoont, kaldub teepervele, pöörete tegemisel vastassuunavööndisse, ületab piirkiirust, nt 20 km.

«Ma ei tee seda meelega,» ütleb proua, ja võtab kõik omaks.

Ta on põhjustanud 4,5 aasta jooksul 20 avariid, rohkem kui keegi teine Eestis.

Prouale pühendatud Facebooki-grupi liikmed leiavad, et Terehhovalt tuleks load ära võtta. Politsei aga möönab, et ainuüksi väikeste avariide põhjustamise eest ei saa kelleltki sõiduõigust ära võtta.

Terehhova lubab edaspidi olla püüdlikum.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles