Anvelt: püsima jääb vaid uuele avatud rahvusriik (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt.
Siseminister Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Eesti ootab siia elama haritud ja tegusaid välismaalasi, kes tahavad riigi arengusse oma panuse anda, sõnas siseminister Andres Anvelt, kelle hinnangul jääb püsima vaid uuele avatud rahvusriik.

Anvelt ütles Põhjamaade Ministrite Nõukogu korraldatud Põhja- ja Baltimaade rändekonverentsil, et püsima jääb vaid uuele avatud rahvusriik, edastas siseministeerium. Nii ootab ka Eesti siia elama haritud ja tegusaid välismaalasi, kes tahavad ja suudavad Eesti arengusse oma panuse anda, märkis siseminister.

«Rahvusriigina iseendasse kapseldumine viib hääbumisele. Meil on vaja uusi ideid, uusi inimesi, vaid nii saame tugevamaksm,» sõnas Anvelt. Siseminister rõhutas, et teisalt tuleb avatud rahvusriigi kodanikke kaitsta ebaseaduslike või pahatahtlike tulijate eest ning seal on riigil rände kontrollimisel oluline roll.

«Avatud rahvusriiklus ei tähenda naiivsust. Inimesed, kes tulevad siia teise eesmärgiga kui nad väidavad, kes ei vaja rahvusvahelist kaitset mitte mingil kujul, tuleb tagasi saata,» sõnas Anvelt.

Juba Eestisse saabunud inimest peab aga aitama ja toetama siinsesse ühiskonda sulandumisel, milleks on olemas nii nõustamisteenused kui ka kohanemisprogramm, märkis Anvelt ja lisas, et Eestis on vaja ühiselt tegeleda ka ühiskonna hoiakute ja arusaamade muutmisega, et teisest rahvusest inimesed tunneksid Eestis end oodatuna ja turvaliselt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles