Politsei algatas konikustutamise juhtumi tõttu menetluse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Loodus.
Tarmo Loodus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi politsei algatas kriminaalmenetluse Viljandi ühendatud kutsekeskkooli juhtumi pärast, kus eksminister ja kooli direktor Tarmo Loodus väidetavalt ühele õpilasele põleva sigareti peopessa surus.

Viljandi politsei pressiesindaja Agu Lall ütles Postimees.ee’le, et menetlust alustati kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel.

Automaalriks õppiv 18-aastane Silver Salupalu tegi pärast juhtunut politseile avalduse, mille kohaselt olevat Tarmo Loodus tema peopessa põletushaava tekitanud. 

«Ta (Loodus - toim) kutsus meid enda juurde, käskis koni lahtise peo peale panna ning surus siis käe oma käega kokku, öeldes, et tervitame ikka nagu mees mehega,» kirjeldas nooruk ajalehele Sakala.

Loodus nentis, et läks koolipoisi korralekutsumisega liiale. Tema sõnul juhtus lugu vahetunni ajal, mil mõned õpilased välisukse juures suitsu tegid.

«Läksin välja, käskisin konid ära panna, aga see poiss ei pannud. Ütlesin, et konid käest ja tervitame nagu mees mehega, aga tema andis käe, endal koni käes,» selgitas Loodus ja väljendas süütunnet, et koni poisile kätte surus.

4. oktoobril kirjutas Postimees, et politsei vestles Loodusega, kuid menetlust siis veel ei alustatud.

«On vaja veel infot kontrollida ja pealtnägijaid küsitleda,» märkis Viljandi politseijuht Alvar Pähkel toona.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles