Tartus ründas purjus mees juhuslikku möödujat noaga

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus ründas purjus mees juhuslikku möödujat noaga.
Tartus ründas purjus mees juhuslikku möödujat noaga. Foto: SCANPIX

Teisipäeva õhtupoolikul pidas turvatöötaja Tartu linnas kinni joobes mehe, kes ründas noaga tänaval liikunud juhuslikku möödujat.

Teisipäeva õhtul kella 19.30 paiku küsis joobes 47-aastane mees Tartus Laial tänaval juhuslikult möödujalt sigaretti, millest möödamineja viisakalt keeldus. Esialgsetel andmetel ründas eitava vastuse saanud mees seejärel sigaretti andmast keeldunud möödakäijat noaga, õnneks sai kannatanu vaid kergemaid vigastusi. Tänaval rüselenud meestest juhtus samal ajal mööduma turvafirma patrullekipaaž, kes noaga löönud mehe kinni pidas.

Turvatöötaja sekkumisega paralleelset edastas juhtunust info hädaabinumbril ka tähelepanelik jalakäija ning veidi vähem kui kahe minuti möödudes jõudsid sündmuskohale ka politsei kiirreageerijad, kellele turvatöötajad noaga rünnanud mehe üle andsid. Kuriteos kahtlustatavana kinnipeetud mehe juurest leidsid politseinikud kaks nuga. Mees viidi esmalt arestimajja kainenema ning tema käes olnud noad võeti hoiule.

Kergemaid vigastusi saanud mehe viisid meedikud tervisekontrolliks TÜ Kliinikumi, kust ta peale esmaabi saamist kodusele ravile lubati.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Aleksandr Naidise sõnul on äärmiselt kahetsusväärne ning inimeste üldist turvatunnet riivav, et purjus inimese arutu käitumise pärast kannatas juhuslik süütu inimene. «Samas tuleb aga tunnustada turvafirma töötajaid, kes sedavõrd kiirelt tänaval toimunud rüselemisele reageerisid ning ohtliku kurjategija kinni pidasid. Lisaks väärib ära märkimist ka hädaabinumbril helistanud tähelepanelik inimene, kes politseile ärevast sündmusest end ohtu seadmata kiiresti teada andis ning politseil seeläbi operatiivselt reageerida võimaldas», lisas Naidis.

«Olukordades, kus kõrvaliste inimeste sekkumine võib olla liialt ohtlik või milles jõudude vahekord ei ole paigas, ongi ainuõige otsemaid hädaabinumbril juhtunust võimalikult kiiresti ja detailselt teada anda ning selliselt omapoolne panus ohtliku vahejuhtumi lahendamisele anda. Kindlasti ei tohi kõrvalseisjad ohtlikesse olukordadesse sekkudes omaenda elu või tervist ohtu panna. Kõige olulisem on tegutseda enda turvalisust ohtu seadmata», selgitas operatiivjuht.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles