Koalitsioon kaalub sisekaitseakadeemia üleviimist Ida-Virumaale

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsusliit soovib parandada korrakaitsjate väljaõpet ning kaalub uue sisekaitseakadeemia rajamist Ida-Virumaale, selgub koalitsioonileppest.

Reformierakonna juhatusse kuuluv Rein Lang selgitas Postimees.ee’le, et sisekaitseakadeemia üleviimine Tallinnast Ida-Virumaale on alles kaalumisel, kuid kui võimalik, siis tuleks muudatus ära teha. «Ida-Virumaal võiks olla õppeasutusi ja riigiasutusi – see tugevdaks Ida-Virumaa profiili oluliselt,» põhjendas Lang asukohavalikut.

Esialgse plaani kohaselt pidi sisekaitseakadeemia üle viidama Harjumaale Harku valda Murastesse, kus praegu asub politsei- ja piirivalvekolledži Muraste Kool. «See ilmselt ei õnnestu keskkonnanõudmiste tõttu, sest keskkonnaministeerium ja keskkonnainspektsioon ei luba seda ehitust sellises vormis teha, et sinna saaks ka juurdepääsutee,» selgitas Lang.

Seega on kooli uue asukoha otsus vaja niikuinii ümber vaadata. «Kui sisekaitseakadeemiat ei õnnestu Murastesse teha ja uue koha valimiseks läheb, siis Ida-Virumaa oleks meie arvates mõistlik,» lisas Lang.

Millisesse Ida-Virumaa linna või valda sisekaitseakadeemia üleviimine toimuks, ei ole praegu veel arutluse all olnud.

Kuriteoennetuses tähelepanu noortele

Koalitsioonileppe «Turvalise Eesti» peatükis nähakse ette ka abipolitseinike tegevuse jätkuvat toetamist. «Tagame korrakaitseüksuste suurema nähtavuse ja jõudmise abivajajani, koolitades ja kaasates iseseisva pädevusega abipolitseinikke,» märgitakse programmis.

Kuriteoennetuses pööratakse tähelepanu eelkõige noortele, toetades neile mõeldud kuriteoennetusprojekte ja hoolitsedes, et ka piisava vanemliku hoolitsuseta noortel oleks sisukat tegevust.

Liiklusturvalisuse tagamiseks jätkatakse kiiruskaamerate paigaldamist maanteede riskikohtadesse.

Samuti peetakse oluliseks karistuspoliitika ühtlustamist. «Võimaldame süütegude heastamist mitmesuguste alternatiivsete karistusvormide (ühiskondlikult kasulik töö jmt) kaudu,» lisatakse leppes.

Võimuliit seab sihiks ka uue Tallinna vangla valmis ehitamise ning vangide tööhõive suurendamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles