Ratas: labane sõnavõtt kahjustab Ligi mainet (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Sven Sester.
Jüri Ratas ja Sven Sester. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rahandusminister Sven Sesterit idioodiks nimetanud reformierakondlane Jürgen Ligi kahjustas sellega enda mainet, leiab peaminister Jüri Ratas ja soovitab Ligil Sesterilt vabandust paluda.

«Lugesin kurvastusega Jürgen Ligi järjekordse isikliku rünnaku kohta oma ametikaaslase vastu. Labane sõnavõtt rahandusministri aadressil kahjustab poliitikute, erakondade ja Jürgen Ligi mainet. Tegemist on teenimatu ja lubamatu rünnakuga,» kirjutas Keskerakonna esimees sotsiaalmeedias.

Ratase sõnul on Sester teinud väga tõsist ja vastutusrikast tööd nii riigikogus kui ka mitmes valitsuses. Ta on Ratase sõnul näidanud üles professionaalsust ja meeskonnavaimu riigi eelarvestrateegia koostamisel, rahanduse planeerimisel ning maailmavaatelistes aruteludes.

«See rünnak pole kahjuks esimene, teine ega kolmas juhtum, vaid juba välja kujunenud muster, mis ei paista muutuvat. Poliitiline debatt on ideede ja argumentide võistlus, mitte koht, kus üksteisele ebaviisakalt ja vahendeid valimata ära teha. Soovitan Jürgen Ligil kindlasti Sven Sesteri ees vabandust paluda ning viimaks õppust võtta,» märkis Ratas.

Praeguse valitsuse eelarvepoliitikaga rahulolematu endine rahandusminister, reformierakondlane Jürgen Ligi nimetas praegust rahandusministrit Sven Sesterit eile sotsiaalmeedias idioodiks. Ligi ärritas Sesteri mõttekäik eelarve mõjust sündimusele. «Kui täna sünnib kuue naise kohta üheksa last, siis lõpuks on kuue naise kohta 10 last,» tõi Sester Postimehe veergudel näite eelarve mõjust. Selline arutlus aga Ligile ei meeldinud ning ta kommenteeris seda sotsiaalmeedias sõnadega: «See mees on ju idioot.»

Ligi sõnul rikub praegune valitsus riigieelarve seadust. «Puudujääk on suurem, kui lubab kehtiv seadus, ja suurem ka, kui lubab jätkusuutmatut puudujääki lubav seadusemuudatus. Teiseks rikutakse majandusseadusi. Valetatakse majanduse elavdamise teemal,» kirjutas Ligi sotsiaalmeedias.

Tema sõnul on tööturg juba üle pingestatud. «Nõudlus kasvab kiiresti, euroraha hakkab just voolama, mistõttu laenude ja reservide põletamine teeb majandusele ainult halba. Sisenõudluse ergutamine on vale, välisnõudlus ja inflatsioon kasvavad. Ühtki majanduse struktuurset probleemi eelarve ei käsitle teisiti kui süvendamisega,» ütles Ligi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles