Toom, Ivanova ja Loone Ratasele: Keskerakond ei kuulu sulle (37)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosaadik Yana Toom.
Eurosaadik Yana Toom. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna liikmed Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova tegid kriitilise pöördumise erakonna esimehele, peaminister Jüri Ratasele.

Postimees avaldab pöördumise täismahus:

Austatud peaminister! Jüri!

Ära unusta, et sina kuulud Keskerakonda, mitte Keskerakond ei kuulu sulle. Meil on erakonna liikmetena täpselt samasugune sõnavabadus ja õigus oma arvamusele kui sinul.

Meie jaoks on 9. mai päev, millal tähistatakse inimajaloo kõige verisema ja traagilisema konflikti lõppu. 9. mai 1945 oli esimene rahupäev pärast natsi-Saksamaa kapituleerumist. See on päev, kus üks ebainimlik režiim leidis oma lõpu, kus miljonid pered tähistasid sõja lõppu ning said hakata leinama oma lähedasi. 9. mail kümned tuhanded eestimaalased, ka sinu erakonnakaaslased annavad au oma esivanematele, kes saavutasid selle võidu oma elu hinnaga. Palun, ärme mine hauale loengut pidama.

Eestlastel ja venelastel on olnud erinev ajalootee. Kuid need erinevad teed tõid meid siia, kus me täna oleme -  Eesti Vabariiki, mis sai meie ühiseks koduks, kus on mõtet üksteist austada ja mõista. Ja meie peaministri roll on meid kokku tuua, mitte pooli valida.

Seda vana sõda ei ole tarvis edasi pidada. Täna on Eesti valitsuse ees palju suuremad ülesanded: tagada heaolu kõigile Eesti elanikele, tagada riik, kus igast rahvusest inimesed tunnevad ennast kodus ja kaitstud. Demokraatliku riik, kus on meediavabadus ja pole teemasid, millest võib kõnelda ainult ühtemoodi.

Hoiame Eesti koos vaba ja demokraatlikuna!

Yana Toom, Euroopa Parlamendi saadik, Keskerakonna Narva piirkonna esimees
Olga Ivanova, Eesti Parlamendi saadik, Keskerakonna Lasnamäe piirkonna esimees
Oudekki Loone, Eesti Parlamendi saadik

Kommentaarid (37)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles