Kuusikult Rootsi poole startinud väikelennuk hädamaandus Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädamaandumise teinud väikelennuk DHC6 Twin Otter Tallinna lennujaamas
Hädamaandumise teinud väikelennuk DHC6 Twin Otter Tallinna lennujaamas Foto: Georg Kõrre

Ööl vastu tänast 55 minutit pärast südaööd tegi Tallinna lennujaamas hädamaandumise Kuusiku lennuväljalt Rootsi Norrtäljesse lendu plaaninud väikelennuk DHC6 Twin Otter.

Esialgsetel andmetel seikus kahemootorilisel väikelennukil DHC6 Twin Otter üks mootoritest.

Päästjad sündmuskohal midagi tegema ei pidanud, maandumine läks viperusteta ning pardal olnud kolm inimest viga ei saanud.

ASi Tallinna Lennujaam äriarenduse juhi Priit Koffi sõnul sai lennujaam öösel lennujuhtimiskeskuselt teate, et lennuväljal soovib hädamaanduda lennuk.

«Lennujaamas käivad muidu öösiti ehitustööd, kuid hädamaandumise tõttu lükkasime me lennuraja sulgemise edasi, samuti oli valmis reageerima meie päästetehnika,» ütles Koff BNSile. Tema sõnul reaalset päästegevust vaja ei läinud.

Eksperdid asuvad uurima

DHC6 Twin Otter. Foto: AP/ NOAA, File
DHC6 Twin Otter. Foto: AP/ NOAA, File Foto: /AP

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ohutusjuurdluse keskuse juhataja Jens Haug ütles BNSile, et sellise lennuki ühe mootori abil maale toomine ei ole suur kunsttükk. «Lennukil õnnestus viperusteta maanduda, kuid rohkem infot hetkel avaldada ei tahaks, kuna asjaolud on alles selgitamisel,» ütles Haug.

Tema sõnul toimub nüüd vahejuhtumi hindamine. «Hindame olukorra ära ja kui uurimisest on võimalik ammutada lennuohutust suurendavat infot, siis uurimist ka alustatakse ja see on õigustatud,» ütles Haug.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles