Uudelepp: Korbi seisukoht on ka Keskerakonna seisukoht (4)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kommunikatsiooni õppejõud Agu Uudelepp ütles keskerakondlasest riigihalduse ministri Mihhail Korbi NATO-teemalist sõnavõttu kommenteerides, et kuna Korb on valitsuspartei mõjukas liige, siis muutub tema seisukoht peaministripartei seisukohaks.

Uudelepa sõnul võib opositsioonis olles öelda enam-vähem mida soovid, sest kõik saavad aru, et sellest ei sõltu midagi. «Kui Mihhail Korb on öelnud, et Eesti peaks NATOst välja astuma või et me ei peaks seal olema, siis see on valitsuspartei mõjuka liikme seisukoht ja sellisena muutub see peaministripartei seisukohaks. Ja siis tekib küsimus, et kas selline seisukoht on ikka Eesti riigi huvides,» rääkis ta.

Uudelepp lisas, et Korbi enda või erakonna hilisemad «päästvad» pressiteated on enesepettus. «Mees on öelnud oma sõna ja kui erakond seda järgmine päev ümber lükkama hakkab, siis on tegemist enesepettusega.»

Korb ütles eile Haapsalus sõjaveteranide küsimustele vastates, et ta ei toeta Eesti NATO liikmeks olemist, kuid täna pärastlõunaks oli ta meelt muutnud. Korb teatas pressiteate vahendusel, et ta toetab Eesti kuulumist NATOsse ning palus ühtlasi Haapsalu esinemise pärast vabandust.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles Postimehele, et ta kohtub juba täna õhtul Korbiga, et temalt tema väljaöeldu kohta aru pärida. «Ma tahan kuulda tema käest isiklikult, mis ta arvab NATOst ja Eesti kaitsmisest.»

Loe lisaks: Minister Mihhail Korb muutis meelt: toetan kuulumist NATOsse

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles