Ken-Marti Vaher lähebki kontrollikotta Partsi kabinetijuhiks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher ja Juhan Parts.
Ken-Marti Vaher ja Juhan Parts. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Ken-Marti Vaher alustab 1. juunil tööd oma erakonnakaaslase, Euroopa Kontrollikoja liikme Juhan Partsi staabiülemana ja seoses sellega lahkub riigikogust. 

Postimees kirjutas Vaheri võimalikust töökohavahetusest juba mai algul. «Vara rääkida,» ütles endine Eesti peaminister Parts kolm nädalat tagasi.

«Pärast põhjalikku kaalumist otsustasin vastu võtta Juhan Partsi ettepaneku asuda tööle tema meeskonnas,» teatas Ken-Marti Vaher täna. «Tegu on kaaluka võimalusega kaasa rääkida Euroopa poliitikate kujundamises ning teha rahvusvahelist tööd.»

Hiljem kirjutas ta Facebookis, et on osalenud Eesti poliitikas 16 aastat, mis ei ole lühike aeg. «Selle sisse jääb töö neljas riigikogu koosseisus, ametiajad justiitsministri ja siseministrina ning muu aktiivne ühiskondlik tegevus. Tänan kõiki, kellega olen seni saanud koos ühiskonda teenida ja kes on olnud toeks sel huvitaval teel,» ütles Vaher ja lisas, et nüüd algab järgmine eluetapp, mis tähendab ka pausi aktiivsest poliitikast.

Samas kinnitas ta, et jääb edasi IRLi liikmeks. «Olen veendunud, et IRLil on silmapaistev minevik ja kindel tulevik. Paljud Eesti edusammud enam kui 20 aasta jooksul on tehtud IRLi eestvedamisel ja nii saab olema ka edaspidi,» lisas ta.

Vaher oli aastatel 2003-2005 Partsi valitsuses justiitsminister ja 2011-2014 Andrus Ansipi kolmandas valitsuses siseminister. Ta on töötanud ka riigikogu neljas koosseisus alates 2003. aastast.

Vaheri lahkumisel peaks riigikokku pääsema võrdõigusvolinik Liisa-Ly Pakosta, tema loobumisel aga praegu Tallinna linnavolikokku kuuluv Tarmo Kruusimäe. Pakosta ütles oma riigikokku mineku kohta, et teeb otsuse hiljemalt neljapäeval kella kaheks ehk siis enne riigikogu juhatuse korralist istungit selles küsimuses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles