Kohus karistas korrakaitsjaid solvanud mehi ligi kuu pikkuse arestiga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud.
Politseinikud. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kohus karistas ligi kuu aja pikkuse arestiga kaht meest, kes käitusid möödunud pühapäeval Pärnus Rüütli tänava meelelahutusasutuse ees agressiivselt ja sõimasid korravalvureid.

28. mai varahommikul sai politsei teate kaklusest Pärnus Rüütli tänava meelelahutusasutuse ees. Teate järgi oli kakluse käigus tekitatud ühele mehele peatrauma ning saabunud patrullekipaaž asus juhtunu asjaolusid uurima. Samal ajal kui politseinikud kannatanuga tegelesid, astus ümbritseva rahva seast välja 21-aastane joobes mees, kes oli agressiivne, kasutas politseinike suunas ebatsensuurseid väljendeid ning kahjustas ka politseisõidukit, teatas Lääne prefektuur.

Sündmuskohale saabus ka teine politseipatrull, kes hakkas agressiivset noormeest rahustama. Selle peale mees aga ei taltunud, samuti ei allunud ta politseinike korraldustele ja jätkas vägisõnade kasutamist korrakaitsjate suunal. Ajal, mil meest politseisõidukisse paigutati, ligines sellele veel teinegi läheduses viibinud mees, kes ei olnud seotud ei esmase väljakutse ega ka sõidukisse paigutatava mehega, kuid kelle käitumine oli samuti agressiivne. Politsei toimetas mõlemad mehed jaoskonda.

Kuna üks meestest ei rahunenud ka pärast korrakaitsjate sekkumist, kasutati tema suhtes käeraudu ja pipragaasi. Mehe tervisliku seisundi kontrollimiseks kutsuti kohale meedikud, kelle suhtes mees samasugust käitumist üles näitas.

Võimuesindaja solvamise ja laimamise tõttu alustati mõlema mehe suhtes väärteomenetlust ning üleeile toimunud istungil leidis kohus, et arvestades meeste käitumist ja ka varasemaid rikkumisi, on kohaseks karistuseks ligi ühe kuu pikkune arest. Nii määrati ühele meestest karistuseks 25 ja teisele 20 arestipäeva.

Pärnu politseijaoskonna liiklus- ja patrullitalituse juht Sander Peremees sõnas, et väljakutset lahendama sõites on politseipatrulli eesmärk alati ohuolukord kiiresti lahendada ja võimalikke kannatanuid abistada, mistõttu on kahetsusväärne, et kaks kõrvalist meest seda segasid ja politseinikke tööülesannete täitmisel takistasid.

«Teiste inimeste solvamine ebatsensuursete sõnadega ei ole aktsepteeritav ja on kahju, et see meenus noormeestele alles kohtus,» ütles Peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles