Kohus saatis alaealise noormehe trellide taha

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Tairo Lutter

Kohus mõistis 12. mail vangi siis veel alaealise noormehe, kes möödunud aastal joobnuna ja autot juhiloata juhtides eiras politsei peatumiskäsku ja peksis möödunud kuul kolme inimest, kirjutab Saarte Hääl.

Prokurör Agnes Ollema-Barndõk ütles, et alaealise vangistusega karistamine on äärmuslik meede, sest noorte ja eriti alaealiste puhul püütakse kõigepealt leida teisi viise õigele teele juhtimiseks.

Lõplikuks karistuseks mõisteti eile 18-aastaseks saanud noormehele üks aasta kaks kuud ja üheksa päeva vangistust ja noormees võeti kohtusaalis vahi alla.

Reaalne vangistus on tema sõnul viimane abinõu eelkõige uute kuritegude ärahoidmiseks, mis võetakse kasutusele siis, kui muud karistusliigid on juba ammendunud.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Timmot läinud aasta detsembris politsei peatumismärguande eiramises ning auto juhtimises joobes päi ja omamata juhiluba. Autol oli tegemata ka tehnoülevaatus ja puudus liikluskindlustus.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold ütles, et noormees pani kuriteo toime eelmise kriminaalkaristuse kandmise ajal, mistõttu tuligi tal nüüd reaalset vangistust kandma minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles