Koos erisoodustusmaksuga paisub Repsile tehtud kingi hind veelgi (10)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnaline õlimaal haridusministeeriumis.
Hinnaline õlimaal haridusministeeriumis. Foto: Sander Ilvest

Haridusminister Mailis Repsile ilusa sündmuse puhul tehtud kink läheb erisoodustuse alla, mis tähendab, et riik peab selle pealt maksma veel enam kui 1000 euro eest makse.

Maksu- ja tolliametist kinnitati Postimehele, et kui ministeeriumi töötajale tehakse kingitus, siis on tegemist erisoodustusega. See tähendab, et kingituselt tuleb tasuda sotsiaal- ja tulumaks. 

1800 euro suuruse kingituse puhul jääb erisoodustusmaks 1200 euro kanti ehk siis kokku läheb Repsile tehtud kink haridusministeeriumile maksma ligi 3000 eurot.

Postimees kirjutas täna, kuidas haridusministeerium kinkis juba kuuenda lapse ilmale toonud minister Mailis Repsile 1800 eurot maksnud õlimaali. Esialgu kavatseti talle kinkida mängukaru ja õnnitluskaart, kuid viimasel hetkel ilmus ministeeriumi värske kantsleri Tea Varraku nõudmisel kingituste sekka ka kunstnik Ivika Luiski 1800 eurot maksev õlimaal.

Kuna maali maksis kinni ministeerium, kannab esitatud arve ka Varraku allkirja. «Oleme oma ministri üle väga uhked,» põhjendas kantsler maksumaksja raha eest tehtud kallist kingitust. 

Postimehe uudis kantsler Varraku otsusega tehtud kallist kingitusest minister Repsile ajas kihevile nii mõnegi muu ministeeriumi ametnikud, sest ministeeriumide seniste tavade kohaselt pole alluvad ministritele riigieelarvest hinnalisi kingitusi teinud. Seni on see käinud ikka vastupidi - ministrid on kinkinud pikaajalistele ametnikele hea riigitöö eest ise hinnalisi meeneid.

«Selles mõttes on Varraku kingitus muidugi halb pretsedent,» kommenteeris ühe teise ministeeriumi juhtivametnik eravestluses Postimehele. 

Ivika Luiski õlimaal. Foto: Sander Ilvest.
Ivika Luiski õlimaal. Foto: Sander Ilvest. Foto: /
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles