Jaanilaupäeval sai kaks inimest pussitada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Korrakaitsjad pidid jaanilaupäeval reageerima kahele juhtumile Pärnu- ja Järvamaal, kus konflikti käigus oli tarvitusele võetud ka nuga.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei eile väljakutse Pärnumaale Saarde valda, kus 21-aastane mees oli löönud noaga oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Teine samalaadne väljakutse laekus politseile Järvamaalt Türi vallast, kus asuvas talumajas löödi noaga 59-aastast meest, kes toimetati haiglasse. Võimalik lööja on politseile pressiesindaja sõnul teada. Mõlema juhtumi uurimiseks käivitati kriminaalmenetlus.

Lääne prefektuuri piirkonnas kontrollis politsei ka 45 avalikku jaanipidu, kus avastati üks alkoholi tarvitanud alaealine ja neli alkoholi tarvitanud autojuhti. Kogu Eestis tabati ööpäevaga 31 alkoholi tarvitanud juhti, selgub politsei- ja piirivalveameti ööpäevainfost.

«Mõnel korral oli politsei abi vaja, et lahendada jaanikul tekkinud konflikte, kus alkoholiga liiale läinud kodanikud tüli norima kippusid või ilmusid inimesed erajaanipidudele, kuhu nad oodatud ei olnud, kuid need lahenesid rahumeelselt,» ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Põhja prefekt Kristian Jaani kirjutas sotsiaalmeedias, et ka Harjumaal tuli politseil tegemist teha joobes juhtide ja purjutanud lastega.

Lõuna-Eestis möödus eilne päev politseile rahulikult: operatiivjuhi Veiko Järva sõnul sai politsei sama palju väljakutseid kui tavalisel reedel. Kokku teenindasid korrakaitsjad 150 väljakutset, millest kümmekond oli seotud vägivallaga.

Neist tõsiseim leidis Järva sõnul aset Tartus Kalevi tänaval, kus öösel kella 1.30 ajal lasid noormehed omavahelise arusaamatuse lahendamisel käiku rusikad. «Õnneks keegi selles vahejuhtumis raskeid vigastusi ei saanud, küll aga pidas politsei avalikku korda rikkunud agressiivsed noored kinni, toimetas nad arestimajja ning nende tegevuse selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise tunnustel,» ütles ta Lõuna prefektuuri teatel.

Juhtimiselt kõrvaldati Lõuna-Eestis 13 alkoholi tarvitanud autojuhti, kainust kontrolliti 2075 roolikeerajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles