Kapo: ükski mullune plahvatus polnud terrorismiga seotud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Tallinnas Kuldnoka 6 korteris oli Eesti viimaste aastate traagilisemate tagajärgedega.
Plahvatus Tallinnas Kuldnoka 6 korteris oli Eesti viimaste aastate traagilisemate tagajärgedega. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu toimus Eestis neli plahvatust, kus hukkus kolm inimest, kuid ükski neist polnud seotud terroristliku tegevusega, märgib kaitsepolitsei oma värskes aastaraamatus.

Eesti viimaste aastate traagilisemate tagajärgedega plahvatus toimus mullu 28. märtsil kell 00.16 Tallinnas Kuldnoka tänaval asuvas 9-korruselise kortermaja neljanda korruse korteris, kus hukkus kaks inimest – 38-aastane Sergei ning tema elukaaslase üheaastane tütar. Lisaks sai viis inimest vigastada.

«Eeluurimisel kogutud materjali kohaselt eelnes plahvatusele peretüli alkoholijoobes Sergei ja tema elukaaslase vahel, mille mees otsustas lõpetada enda õhkulaskmisega,» resümeerib kaitsepolitsei.

Teine 2010. aasta suurem plahvatus toimus 1. jaanuari õhtul Jõgevamaal Pajusi vallas asuvas kortermajas, kus uue aasta saabumist tähistanud Vahur (sünd. 1967) otsustas köögipliidi küttekoldes ära põletada puntra detoneernööri. Plahvatuse tagajärjel sai kehavigastusi vaid mees ise. Kaitsepolitsei ametnikud leidsid korteri põhjalikumal läbivaatusel korterist veel 3,7 kg lõhkeainet peruniit ning 4 detonaatorit.

Teinegi väiksem plahvatus toimus Jõgevamaal, mullu 12. märtsil, kui üks noormees meisterdas külavahel ajaviiteks paugutamiseks püssirohust ja süütenöörist väiksemat sorti põrgumasinaid. Selles plahvatuses keegi viga ei saanud.

Mullune neljas plahvatus toimus 26. oktoobril Kohtla-Järvel, kus Grigori (sünd. 1971) valmistas enda elukohas väikesest metallballoonist ja püssirohust lõhkekeha, mis tema käes plahvatas, põhjustades kergemaid vigastusi käele ja näole. «Mehe kodust leiti ja võeti ära ka Teise maailmasõja aegse käsigranaadi RG-42 korpus koos selles olevate trotüülitükkidega, revolver, padruneid ja püssirohtu. Hilisema menetluse käigus andis Grigori vabatahtlikult välja veel 15 elektridetonaatorit ja 8 jahipüssipadrunit.»

Kõik need juhtumid tõid kaasa kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles