Ansip: viisavabadus näitab USA usaldust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansip hinnangul kinnitab USA viisavabadusega usaldust Eesti riigi ja kodanike vastu.

Peaminister Andrus Ansip tervitas tänast Ameerika Ühendriikide avaldust seoses Eesti peatse  liitumisega USA viisavabadusprogrammiga, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Ansipi sõnul on Ameerika Ühendriikide  viisavabastuse laienemine Eesti jaoks poliitiliselt oluline, kuna oma otsusega näitab USA suurt usaldust
Eesti riigi ja kodanike vastu.

«Meie tihedatele kahepoolsetele suhetele on viisavabastuse laienemine ning sellega seotud täiendav julgeolekualane koostöö vääriliseks jätkuks: oleme liitlased ja seda mitte ainult paberil, vaid ka reaalsetes tegudes,» ütles valitsusjuht Andrus Ansip.

Peaministri hinnangul muudab USA reformitud viisavabastusprogramm transatlantilise reisimise senisest oluliselt  turvalisemaks ning Eesti kodanikele ka märkimisväärselt lihtsamaks.

«Täna saavutasime eesmärgi, mida oleme aktiivselt taotlenud viimased kolm aastat ning mille nimel on tehtud märkimisväärselt palju tööd,» ütles Ansip ning lisas, et vaatamata oma eesmärgi täitumisele peab Eesti oluliseks kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide liitumist USA viisavabastusprogrammiga ning kavatseb selle nimel tööd jätkata nii kahepoolselt USAga kui läbi Euroopa Liidu ühiste jõupingutuste toetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles