Fotod: Jõgeval süüdati öösel vana raudteejaama hoone ja müügikiosk (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase päeva esimestel tundidel puhkes Jõgeval lühikese ajaga kaks tulekahjut, mis annab alust arvata, et tegemist oli süütamisega.

Mõni minut enne südaööd kutsuti päästjad Jõgeva linna, kus põles vana raudteejaama hoone. Sündmusele reageerisid Jõgeva päästjad kahe autoga, lisaks Põltsamaa ja Tabivere tuletõrjujad, vabatahtlikud ja Tartu operatiivkorrapidaja. Ükski inimene tulekahjus vigastada ei saanud.

Esimesena sündmuskohale jõudnud Jõgeva komando mehed ütlesid, et nende saabumise ajal põles hoone lahtise leegiga ja kohe alustati ka kustutustöödega.

Põleng oli kõige intensiivsem hoone Tartu-poolses otsas, teise otsa tuli ei levinud. Sellele aitas ilmselt kaasa vahele ehitatud tuletõkkesein.

Kasutuseta seisnud ajaloolises hoones elektrit sees ei olnud, selle aknad ja uksed olid kinni löödud. Kuigi täpsemad vastused annab uurimine, võib arvata, et põleng sai alguse kellegi kuritahtlikust suutamisest.

Teinegi arvatav süütamine

Samal ajal, kui Jõgeva kesklinnas käisid vana raudteejaama kustutustööd, tuli uus teade tulekahjust umbes pool kilomeetrit eemal. Kella 1 ajal öösel süüdati turuplatsil põlema sealne müügikiosk.

Põlema oli pandud väikese hoone alune. Õigel hetkel avastatud tulekahju ning päästjate kiire tegutsemine hoidsid ära leekide levimise kioskisse.

Kuigi sisemus tule- ega veekahjustusi ei saanud, rikkus kioskisse tunginud suits sealset kaupa. Jaamahoone põlengult saadeti turuplatsile Põltsamaa päästjad. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles