Soome politsei otsib sisserännanu väidetava pussitamisega seoses taga eestlast (17)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: AFP / Scanpix

Soomes Vantaas pussitati pühapäeval väidetavalt sisserändaja taustaga noormeest, Ida-Uusimaa politsei otsib juhtunuga seoses taga eesti aktsendiga rääkinud meest. Samas on politsei teatel ohvri ütlused ja kogutud tõendid vastukäivad.

Politsei sai 1997. aastal sündinud noormehelt avalduse, mille järgi astusid talle pühapäeva õhtul Pähkinärinne elamurajoonis ligi kaks meest ja küsisid, kas ta on moslem. Seejärel lõi üks meestest teda noaga.

Avaldaja sõnul oli üks ründajatest soomlane ja teine rääkis eesti aktsendiga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Rünnakuohver põgenes sündmuskohalt. Kiirabi tuvastas mehel pindmised kriimustused ja haiglaravi ta ei vajanud.

Neli politseipatrulli otsis pühapäeva õhtul Vantaas sündmuskoha lähedal ohvri antud kirjeldustele vastavaid mehi, kuid ei leidnud neid.

Kriminaalpolitsei komissari Markku Heleniuse sõnul alustas politsei juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust raske kallaletungi paragrahvi järgi. Ta märkis, et juhtunul on ka vihakuriteo tunnused.

Ida-Uusimaa politsei komissar Petri Eroneni sõnul on avaldaja ütlused ja kuriteopaigalt kogutud tõendid vastukäivad, vahendas uudisteagentuur STT.

Ida-Uusimaa politseikomissar Juha Springare ütles, et väidetaval pussitamisel ei ole ühtegi pealtnägijat. Juhtunu asjaolud selgitab tema sõnul välja uurimine.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles