133km/h kihutanud Läti autojuht pakkus Eesti politseile altkäemaksu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti jalgpallurid teenisid keelatud viisil raha.
Briti jalgpallurid teenisid keelatud viisil raha. Foto: SCANPIX

Teisipäeval pidas politsei Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeestel kinni 133 km/h kihutanud Läti kodaniku, kes lootis menetluse alustamisest altkäemaksu abil pääseda.

Tumeda Mercedes-Benziga sõitnud Läti kodanik hakkas politsei ees vabandama ja palus, et materjalid võiks seekord koostamata jääda, teatas politsei- ja piirivalveamet. Lisaks pakkus ta saja euro suurust altkäemaksu. Mees peeti kinni ja toimetati edasiseks menetluseks politseijaoskonda.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson sõnas, et politseiametnike käitumine näitab selgelt eetilisust ning töökohustustesse korrektset suhtumist. Tema sõnul reageerisid politseiametnikud õigesti, kui fikseerisid teo kiirelt ning informeerisid juhtunust operatiivselt Lääne prefektuuri juhtimiskeskust.

«Eesti korrakaitsjaid ei tasu kellelgi alahinnata ning taoline, võib-olla teistest riikidest pärinev praktika, et raha lahendab kõik olukorrad, toob kahtlemata endaga kaasa karistuse,» lisas Sempelson.

Altkäemaksu pakkunud mehe suhtes on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku altkäemaksu andmise paragrahvi järgi. Seadus näeb sellise teo toimepanemise eest karistusena ette ühe- kuni viieaastase vangistuse. Kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles