Trump nimetas uue USA suursaadiku Eestisse (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaatkond Kentmanni tänaval.
USA suursaatkond Kentmanni tänaval. Foto: Toomas Huik

Kui Ühendriikide senat kiidab president Donald Trumpi valiku heaks, saab Eestis USA uueks suursaadikuks Edward Masso.

Masso on erru läinud admiral, kes teenis 32 aastat USA mereväes, kirjutas Politico.

Edward Masso on ühtlasi ka Eesti meremuusemi teaduri Vello Mässi lähedane sugulane ning uudis tuli talle ja tema perele suure, ent positiivse üllatusena. «Minu onu oli Eduard Mässo, ta oli kunstnik, Peterburi kõrgema kunstikooli ja Tartu «Pallase» koolitusega kunstnik. Ta võttis osa Eesti vabadussõjast vabatahtlikuna miiniristleja Vambola pardal. Ta oli aatemees ja kunstimees, loominguline inimene. Tema poja viis sõjakeeris Ameerikasse ja tema poeg omakorda, Edward Masso õppis ülikoolis, sai seal mereväeohvitseri koolituse,» rääkis Mäss ERRi uudisteportaalile.

Ühe korra on Vello Mäss ka oma sugulasega silmast silma kohtunud. See juhtus 1998. aastal, kui Masso tuli Eestisse oma suguvõsa 300. aastapäeva tähistama Peipsi äärde tähistama, kirjutas ERR.

Praegu on USA suursaadik Eestis James Desmond Melville, kes oli Barack Obama valik ja kes on ametis olnud alates 2015. aasta detsembrist. Donald Trump valis uued suursaadikud ka Saksamaale, Horvaatiasse ja Šveitsi.

Saksamaal alustab suursaadikuna tööd Richard Grenell, kes oli USA pressiesindaja ÜRO juures aastatel 2001-2008. Horvaatias soovib Trump suursaadikuks kinnisvaramagnaati Robert Kohorsti ning Šveitsis lobifirma McMullen Public Affairs presidenti Edward McMullenit.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles