Reinsalu turvariskist: alatu on seda siduda poliitilise debatiga e-valimiste usaldusväärsusest (11)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul tuleks e-valimiste ümber käinud päevapoliitiline debatt hoida lahus hiljuti avastatud ID-kaardiga seotud turvariskist.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on ID-kaardi turvarisk värske uudis. Ta lisas, et riigiasutused on võtnud tarvitusele abinõud potentsiaalse ohu maandamiseks.

«Alatu on seda siduda üldise poliitilise debatiga e-valimiste usaldusväärsuse kohta, nagu Mart Helme seda täna teeb, kasutades tagantjärele parastavat retoorikat,» sõnas Reinsalu. «Varasemal poliitilisel retoorikal pole suurt pistmist konkreetse kaasusega ja seega ei oma see suurt tähendust praeguses olukorras.» Reinsalu hinnangul on see lihtsalt paanika õhutamine, mis on kantud parteipoliitilisest kasust.

«Rõhutan, et ID-kaart on kasutuses. E-valimised ID-kaardiga on kehtiva õiguse alusel toimiv hääletamise viis. Otsus hinnata ID-kaardi turvalisust kogu käsutuses oleva teabe põhjal on vabariigi valimiskomisjoni pädevuses,» jätkas ta. 

Reinsalu ütles, et valimiskomisjon langetab need otsused sõltumatult. «Hoidkem päevapoliitiline debatt, mis e-valimiste ümber on käinud varem, lahus konkreetsest hiljuti avastatud turvariskist seoses ID-kaardiga.»

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles