Alaealised müüvad omavanustele isevalmistatud e-sigareti täiteainet

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei poole on pöördunud mitu lapsevanemat, kelle 12-aastastele lastele on mõni eakaaslane oma vanema sõbraga e-sigarette müünud. E-sigarettide täiteks pakuti noortele kodus kokku segatud ainet.

Mõni nädal tagasi leidis Pärnumaalt pärit Marika (nimi muudetud) 12-aastase poja Oliveri (nimi muudetud) sotsiaalmeedialehelt vestluse, mis temas kahtlust äratas. «Ma nägin, kuidas ta sõber uuris, kas mu poeg on juba andnud seda asja oma sõpradele proovida,» meenutas Marika, kelle tähelepanu äratas «see asi», millest vestluses kõneldi.

Nii võtsid vanemad Oliveriga ette jutuajamise, mille lõpuks otsis poiss oma toa peidukohast välja e-sigareti. «Selgus, et ta sõbral, kes on ühtlasi tema klassivend, oli e-sigaret, mida ta lasi Oliveril proovida. Sõber hakkas hiljem rääkima, et Oliver endale ka sellise ostaks, sest mitmel juba on,» rääkis ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles