Politsei poolt teelt välja rammitud mootorrattur sai karistuseks rahatrahvi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas aprillis politsei eest põgenenud ning pikali rammitud mootorratta juhile määrati väärteomenetluses maksimaalne rahaline karistus, kinnitas politsei.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul sai aprillis politsei eest põgenenud 22-aastane juhtimisõiguseta mootorrattur võimaliku maksimaalse rahalise karistuse summas 1200 eurot.

21. aprilli ööl pisut enne südaööd märkas politseipatrull Narva maanteel Pirita tee poole sõitvat mootorratast, mille kiiruseks mõõdeti 101 km/h. Patrull andis peatumismärguande, mida mootorrattur eiras ning jätkas kiirust lisades sõitu. Politsei eest põgenenud mootorratta juht läbis 11 minutiga ligi 15 kilomeetrit, enne kui politseisõiduk tsiklit peatuma sundimiseks rammis. Politsei esialgsel hinnangul ulatus mootorratta tippkiirus kuni 200 km/h.

Tagaajamine algas kell 23.19 Narva maanteel Oru väravate juurest. Russalka ristmikul keeras mootorrattur Pirita teele ja hakkas sõitma Viimsi suunas. Pärast Pirita jõe silla ületamist keeras mootorratas paremale Kloostrimetsa teele, sealt edasi Pärnamäe teele ja sealt Narva maanteele.

Narva maantee ja Kelluka tee ristimikul oli üks politseiauto sulgenud tee. Põgenev mootorrattur jõudis teetõkkeni kell 23.24 ning pressis ennast piirdeaia ja politseisõiduki vahelt läbi nii, et kriimustas politseiautot. Narva maanteel sõitis mootorrattale vastu veel kaks politseisõidukit, kuid mootorrattur põikas neist mööda, sooritas ohtlikke manöövreid ja jätkas ikka sõitu.

Narva maantee ja Vana-Kuuli ringristmiku juures võttis jälitavas Volkswagenis olnud politseinik kell 23.30 vastu otsuse mootorratast peatuma sundimiseks rammida. Politsei hinnangul oli mootorratturi kiirus rammimise hetkel umbes 50 km/h. Ratas paiskus rammimise järel paremale küljele ning mootorrattalt kukkunud 22-aastane mees ja 22-aastane naine viidi haiglasse.

Hiljem selgus, et politsei eest ära kihutanud mootorrattur on tsiklitega sõitnud juba üle kümne aasta, kuid mootorratta juhtimise õigust tal ei ole, mistõttu otsustaski ta politsei eest ohtlikke manöövreid tehes põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles