Eesti moslemite hinnangul aitaks uus mošee vähendada terroriohtu (22)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaimaam Ildar Muhhamedšin
Eesti peaimaam Ildar Muhhamedšin Foto: «Radar» / Kanal 2

Eesti moslemite peaimaam Ildar Muhhamedšin ütles intervjuus «Pealtnägijale», et kõik tõelised moslemid, kes jumalat usuvad, on terrorismi vastu, Muhamedšini sõnul saavad terroristid Koraanist valesti aru.

Selleks, et Eestis ükski moslem ei radikaliseeruks, peab Muhhamedšini sõnul olema hea religiooni õpe alates lapsepõlvest ja koostöö riigiga. Moslemite hinnangul teeks Eesti elu teeks turvalisemaks kauaoodatud korralik palvela.

«Kui ei ole ametlikku mošeed, ametlikku maja, siis kogunevad inimesed keldritesse nagu juhtub tihti Lääne-Euroopas. Nad ei käi mošees, nad käivad salajastes, põrandaalustes rühmades, kuskil keldrites, korterites /.../ nad propageerivad, vähe sellest et ise, aga nad kutsuvad noori, aktiivseid ja hakkavad neid värbama,» kommenteeris Liya Iman Makhmutova, kelle ülesanne on Koraani ja araabia keele õpetamine naistele-lastele ning kogukonna välissuhtlus.

«Ja pärast küsitakse, miks te ei ole kasvatanud. Aga me vajame kohta ja me vajame rahastamist ja kui seda kohta ja rahastamist ei tule meie oma riigist, meie kodumaalt, siis see tuleb teistelt,» lisas peaimaam Muhhamedšin.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles