Bürokraatia hammasrataste vahele jäänud Narva poiss sai õiguse kooli minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksa-aastase Eldari jaoks ei olnud 1. september teadmiste päev nagu teistele lastele. Pärast pikale veninud formaalsuste kordaajamist sai poiss 18. septembril minna Narva kesklinna gümnaasiumi.

«See on minu elu kõige parem päev,» ütles Eldar pärast tunde koolist lahkudes venekeelse Postimehe ajakirjanikule. «Ma leidsin uusi sõpru,» selgitas ta. Narvas läks poiss esimesse klassi, kuigi Saksamaal Berliinis oli ta käinud teises klassis, mis jäi kahjuks lõpetamata. Mõned asjad on juba selged, kuid siiski ei tee kordamine halba, seda enam, et laps hakkas õppima keelekümblusklassis ehk tunnid on eesti keeles. Eldar otsustas enda sõnul ise, et tahab eesti keeles õppida.

Poiss rääkis, et enamik tema klassikaaslasi on venekeelsetest peredest, aga õpetajaga räägitakse eesti keeles. «Veidikene sain aru. Õpetaja rääkis ainult eesti keeles, aga tema abiline, kes räägib nii eesti kui vene keeles, aitas,» rääkis värske koolipoiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles