WHO: paljud antibiootikumid ei aita raskeid haigusi alistada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud rasked haigused, nagu kopsupõletik ja tuberkuloos, on muutunud praegustele antibiootikumidele nii vastupidavaks, et ravim ei suudagi haiguse vastu maksimaalselt võidelda.

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) hiljutisest raportist «Antibakteriaalsed ained kliinilises ravimiarenduses» selgub, et ravimiarenduses ei ole piisavalt uusi antibiootikume, et võidelda kasvava antimikroobse resistentsuse ohuga. See tähendab, et praegu arenduses olevatest uutest antibiootikumidest suudavad vaid vähesed rasketele haigustele vastu panna. Paljud neist on juba olemasolevate antibiootikumide täiendatud alternatiivid ning seetõttu ka pigem lühiajalised lahendused.

Haigustele, mis on ravimiresistentsed ehk ravimitele tugeva vastupanuvõimega, leidub WHO andmeil väga vähe potentsiaalseid ravilahendusi. Üks selline haigus on näiteks tuberkuloos, millesse sureb maailmas igal aastal ligi 250 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles