Jahimehe tapmine paljastas nõrga järelevalve (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal kahtlustati Hüttereid põdra salaküttimises, aga keskkonnainspektsiooni uurimine ei andnud tulemusi. Ometi on Postimehe valduses foto, kus Jaak Hütter juunior võtab pärast põdra vorstiks tegemist lihatööstusest vastu kastis valmistoodangu.
Eelmisel aastal kahtlustati Hüttereid põdra salaküttimises, aga keskkonnainspektsiooni uurimine ei andnud tulemusi. Ometi on Postimehe valduses foto, kus Jaak Hütter juunior võtab pärast põdra vorstiks tegemist lihatööstusest vastu kastis valmistoodangu. Foto: Erakogu

Kõigepealt tapetakse jahiseltsi esimees ja seejärel poob kahtlustatav ennast arestimajas üles. Kui keskkonnainspektsioon oleks identse nimega isa-poja Jaak Hütterid õigel ajal vahele võtnud, võinuks traagiline sündmus võib-olla juhtumata jääda, ja kui politsei oleks võtnud nooremalt Hütterilt saapapaelad, ei saanuks ta end üles puua. 

Saapanöörid peavad olema arestikambrisse viidud inimesel eemaldatud, nagu ka püksirihm, sest neid peetakse võimaliku ohu allikaks. Tartu arestimajas valves olnud töötajatel on nüüd suur pahandus ja politseis käib sisejuurdlus.

Kõigepealt sellest, mis juhtus. Tartumaa Nõo valla Aiamaa küla on tüüpiline põllumajanduspiirkond. Avarad põllud vahelduvad metsatukkadega. Elumajad asuvad üksteisest kaugel, naaber ei näe naabri aknasse. Küll aga teavad kohalikud, et küla servas metsa ääres asuva talu elanikele meeldib jahti pidada. Teisipäeva õhtul kostiski küla teisest otsast taas laske. «Küllap nad kõmmutasid jälle kitsi,» oletasid kohalikud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles